BURKINO FASO

Inhuldiging KLEUTERSCHOOL reis 27/10 - 4/11/2018

‘In 2002 ben ik voor de eerste keer naar het Afrikaanse land Burkina Faso op reis geweest. Ik heb er verschillende delen van het land leren kennen. In Sabou heb ik de lokale autoriteiten ontmoet en het dorpshoofd heeft me toen gevraagd om een kleuterschool te bouwen. Samen met andere West-Vlamingen ging ik die uitdaging aan en in 2010 is de werking ginder opgestart. Sabou is een dorp van zo'n 8.000 inwoners’, steekt Martine Coussement van wal. Ze is lerares aan het VTI in Diksmuide, …

Tot daar het prille begin, maar ondertussen staat het schooltje er en zal de inhuldiging plaatshebben op 31/10 en 1/11/2018

Schrijf je in voor deze reis en maak de inhuldiging mee, en natuurlijk wordt de omgeving ook verkend met met verschillende excursies.

Algemene informatie

 

Burkina Faso (wat „land van eerlijke mensen” betekent) is een republiek in West-AFrika.
Tot 1984 heette het Opper-Volta, ook wel Boven-Volta. Het land grenst aan Benin, Ivoorkust, Ghana, Mali, Niger en Togo. De hoofdstad is Ouagadougou.
Sabou (op 80 km van Ouagadougou) is een stad in het ‚Departement Sabou’.
Het departement Sabou is één van de 13 departementen van de ‚Provincie Boulkiemdé’.
Sabou telt 8115 inwoners en is verdeeld over 3 sectoren en 13 deelgemeenten,
De bevolking bestaat uit Mossi.
De mensen houden zich voornamelijk bezig met de landbouw en in mindere mate met veeteelt wegens watergebrek en kleine handeltjes.
Dit zijn de belangrijkste bronnen van inkomsten van de bevolking.

 

beschikbaar

niet beschikbaar

 

Facilities

PRIJZEN PER KAMER/NACHT: VANAF €