CANADA

SKIEN in CANADA

Voor wie eens niet naar de bekende Europese skigebieden wil, hebben wij een geweldig alternatief! Het skigebied van Jasper is groot en biedt een keur aan verschillende pistes, voor ieder wat wils. De mooie natuur en de goede sneeuw zijn belangrijke redenen. Maar voor wie de 100% sneeuwzekerheid en variatie alleen niet genoeg redenen zijn, heeft Jasper nog veel meer in petto. Moet jij nog overtuigd worden? Zie hier: tien redenen om nog dit jaar naar Jasper te gaan!

Een gegarandeerd pak sneeuw

Als wintersporter moet je naar het westen, richting de Rocky Mountains. Waar in het oosten de hoogste pistes op zo’n 900 meter liggen, vind je in het westen skigebieden tot op een hoogte van 2.730 meter. Een gemiddeld seizoen duurt 6 maanden en er valt gemakkelijk 5 meter sneeuw. De Canadese skigebieden zijn niet druk, uitgestrekt en bovenal sneeuwzeker (van medio november t/m maart!). Alleen al de kwaliteit van de sneeuw is een reden om de oceaan over te steken.

Algemene informatie

 

Canada beslaat een groot gebied en daarnaast nog duizenden kleine en grotere eilandjes. Slechts 10% van Canada is daadwerkelijk bewoond. Het meest bekend staat Canada om zijn schone natuur. Er zijn legio aan nationale parken binnen de landsgrenzen van Canada. Enkele aanraders zijn: het Yoho National Park, het Kootenay National Park, het Pacific Rim National Park Reserve, het Muncho Lake Provincial Park, het Wells Gray Provincial Park, het Okanagan Valley en de Koningin Charlotte-eilanden. In deze natuurgebieden vind je veel verschillende natuurverschijnselen. Van witte bergtoppen (Rocky Mountains) tot sneeuwvlaktes, ijsvlaktes, watervallen, meren, regenwouden en dieren die in het wild leven zoals zwarte beren, herten en elanden. Canada is zowel voor de winter als voor de zomerliefhebber een aanrader. In Canada leven ook nog kleine groepen Eskimo’s (Inuit). Daarnaast zijn er nog enkele Indianenstammen

beschikbaar

niet beschikbaar

 

Facilities

PRIJZEN PER KAMER/NACHT: VANAF €