coconutgoed

SINGLETON Namibia 2016

Tijdens deze reis naar Namibie worden volgden plaatsen bezocht :

Bezoekpunten inbegrepen

 

Namib Naukluft   rit met 4x4 open jeep:

Sossusvlei

Death Vlei

Sesriem-canyon

                    Kuiseb- en Gaubpas

 

Swakopmund       stadswandeling

                     Catamaran boottocht met lunch in Walvisbaai

 

Twyfelfontein      Boesman rotstekeningen en gravures

Verbrande berg

Orgelpijpen

 

Kaokaland          Sesfontein

                    Himba-expeditie – Herero

 

Etosha Nationaal Park     4x4 open jeep wildsafari ochtend

                            4x4 open jeep safari sundown

 

Windhoek          stadswandeling

                    Heroe’s Acre

                    “totally Wild” @ N/a’an ku Se

 

NAMIBIE : SINGLETON 2016

dag 1

vertrek naar Namibia

vanuit Brussel via Duitsland met lijnvlucht naar Windhoek waar u de volgende dag arriveert.

dag 2

Windhoek

Na landing in de hoofdstad van Namibia zijn er de immigratieformaliteiten en ontvangst bagage waarna u wordt verwelkomt door uw gids. U kan bij de luchthaven uw Euro’s naar N$ (Namibiese dollar) omzetten.  Pariteit is gelijk aan deze van de Suid Afrikaanse Rand. We rijden naar de stad voor kennismaking met het centrum van Windhoek, het chique hart – politiek, juridisch, economisch, cultureel – van Namibia. Hierna op pad naar de lodge.  Geniet uw eerste nacht in Namibia.
overnachting in Windhoek  -  avondeten, bed & ontbyt

dag 3 
& 4

Sesriem / Sossusvlei

na een heerlijk ontbijt rijden we naar het zuidelijk deel van de Namib waar ultieme schoonheid op u wacht.   Eindeloze zandvlaktes en duinen, waar dood en leven dicht bij elkaar liggen met wind en mist als hoofdacteurs. We logeren twee nachten in deze ongewone omgeving, waar springbokken, gemsbokken en meer van dat moois hun vaste avondvoorstelling geven. De volgende ochtend, na een kopje thee of koffie vertrek met de 4x4 open voertuigen dieper in de Namib.   We bezoeken Sossusvlei, Deathvlei en de Sesriem-canynon, stuk voor stuk ongelooflijke bestemmingen waar je behalve foto’s nemen ook heerlijk zult ontbijten in de schaduw van de hoge duinen. Gesterkt door ontbijtgranen en ander lekkers aan de voet van “Big Mama”-duin, beginnen we aan enkele stevige wandelingen tussen al dit moois. Uitrusten kan na de middag, in de lodge. Voor wie er niet genoeg van kan krijgen, zijn er “hogere” vormen van verkenning mogelijk, hetzij met een vliegtuigje over de Sossusvallei tot aan de Verboden Kust, hetzij met een luchtballon ‘s ochtends vroeg. Deze vluchten zijn fakultatief maar warm aanbevolen!
overnachting in Sesriem - avondeten, bed & ontbyt

 

 

dag 5
& 6

Swakopmund

we verlaten het centrum van de woestijn, de zgn “duinenzee” van de Namib. In Solitaire ervaren we hoe dit voelt om “solitair” te zijn en eten we iets bij de “wereldbekende” bakker en na al dit lekkers zijn we op pad. Via de Kuiseb- en Gaubpas rijden we naar het noorden van de Namib. In de namiddag arriveren we in Swakopmund, stad aan de monding van de Swakoprivier. Deze elegante, charmante en aangename stad met zijn brede lanen is gesticht door de Duitse kolonisten en je zal het geweten hebben. Je hoort er bijna alleen Duits praten, er is de mooie Jugendstill.   Een stukje Hamburg aan de rand van de woestijn. Voorts is het klimaat van die aard dat je op een dag vier seizoenen kan ervaren. De volgende ochtend een korte rit naar Walvisbaai, een belangrijk broedgebied voor kustvogels. In de baai maken we een spectaculaire boottocht met een catamaran en genieten de observatie van zeeleeuwen, pelikanen, flamingo’s en andere watervogels. Lunch aan boord met o.a. oesters en champagne! Daarna rijden we terug naar Swakopmund.  De rest van de dag doet u waar u zin in hebt. Wat van een lekker bier en schnaps in het Brauhaus?  Een stap in het stadje? Of .....  gewoon niets doen!?
overnachting in Swakopmund   -  bed & ontbyt

 

 

dag 7

Twyfelfontein / Damaraland

na ontbyt richting Damaraland voor de openluchttentoonstelling van wel 40 000  rotstekeningen en gravures met taferelen van wild en jacht, allen gemaakt door de Boesman.  Sommigen dateren van 3000 voor Christus. Vandaag bezoeken we eveneens twee natuurfenomenen, de zgn Orgelpijpen – bazalten zuilen van wel 150 miljoen jaren oud – en de Verbrande Berg.
overnachting in Twyfelfontein   –  avondeten, bed & ontbyt

 

dag 8
& 9

Himbaland

terwijl we noord door de Kunene rijden, houden we onze ogen open op zoek naar enkele exemplaren van de zeldzame en oeroude woestijnolifant. Er zijn niet veel echte wegen in Kaokaland. En er wonen twee stammen: de Herero en, een onderdeel ervan, de Himba. Lange, slanke mensen, met de mooiste vrouwen ten noorden en ten zuiden van de evenaar.  Ze leven van en met hun vee, grote kuddes die zich verplaatsen van bron naar bron, wel zeven keer per jaar. De Herero-vrouwen dragen nog de traditionele victoriaanse kleding en uitzonderlijk hoofdkapje. Zij hebben zich bekeerd. De kennismaking met de cultuur van deze volkssammen maakt elke keer weer een diepe indruk op westerse bezoekers. We passeren kleine nederzettingen, houden halt bij een echt fort, Sesfontein, rijden door rotsformaties in alle denkbare kleuren, achter elke bocht is weer een nieuw vergezicht. We zien en maken foto’s van de machtige Baobab bomen. Kortom, een boeiende dag op weg naar het beloftevolle Himba-land waar we vannacht logeren in de hoofdstad Opuwo. In de late namiddag is er tijd om te ontspannen bij het zwembad met je blik op “oneindig”.  GENIET!
overnachting in Opuwo   -   avondeten, bed & ontbyt

 

 

dag 10
& 11

Etosha

na het ontbijt rijden we via Kamanjab richting Etosha waar we logeren in een werkende wildboerderij. Na aankomst en middageten, vertrekt u met de 4x4 open jeep voor uw eerste wildsafari in Etosha. De volgende dag na het ontbijt een vroege wildsafari met 4x4 open jeep en Ranger. Volgens sommige gidsen betekent “Etosha” ook “door de grote hitte  van het ene been op het andere springen ... “. In de namiddag is er tijd om te ontspannen. En terwijl de zon ondergaat, geniet u van een lekker drankje en gezelschap bij Vreugde waar u Namibiese gastvrijheid op z’n beste ervaart.
overnachting bij Anderson hek, zuid Etosha  -  avondeten, bed & ontbyt

 

 

dag 12


Windhoek

we verlaten Etosha en via Okahandja rijden we naar de hoofdstad, Windhoek. Na een ontspannen rit arriveren we bij de lodge met de zeer moeilijke naam:  N/a’an ku se. Angelina Joli en Brad Pitt zijn grote supporters en ondersteuners van deze lodge. N/a’an ku se is ook bekend voor een zeer mooie en ontroerende advertensie met Lucky, een jachtluipaard wat net drie benen heeft. Geniet de omgeving
overnachting N/a’an ku se lodge, Windhoek  -  avondeten, bed & ontbyt

 

 

dag 13

VERTREK retour naar Europa

vanochtend is er direct contact met een van de katsoorten tijdens een begeleide wandeling in het afrikaanse veld.  Een unieke ervaring. Transfer naar de luchthaven Hosea Kutako is afgestemt op het vluchtschema retour naar Europa. “VEILIG VLIEG, MOOI BLY”
overnachting in het vliegtuig

 

 

dag 14

Welkom terug by die huis

14 dagen Begeleide Rondreis in Namibia

 

Prijs per persoon

SNa160518  -  SNa160617   -   SNa160921 

 

dubbel kamer voor enkel gebruik                 @  E   2  3 3 0,00

 

dubbel kamer deel                                   @  E   2  0 1 1,00

 

 

Ten einde een zo persoonlijk mogelijke service te kunnen aanbieden zijn onze begeleide reizen beperkt tot een minimum aantal deelnemers van 05 personen en een maximum van 10 personen!

 

Jong en oud, er is geen enkele conditie vereist om aan deze reis deel te nemen.  Iedereen is van harte WELKOM op een van onze afreizen naar NAMIBIA.

 

 

Onze afreisdata zijn gekozen in funktie van het seizoen en de temperaturen in Namibia. 

 

referentie             vertrek                 aankomst

                        Dinsdag                Maandag                     

                                                      

SNa160518           17 Mei                30 Mei 2016

               

SNa160817           16 Augustus           29 Augustus 2016

                   

SNa160921           20 September         03 Oktober 2016