coconutgoed

SINGLETON NOORD 2016

SINGLETON NOORD 
In het noorden begint uw vakantie met een bezoek aan Soweto, wereldbekend en zeer interessant.  Het stadsleven van de zwarte bevolking met het “Beverly Hills” en de “gewone” wijken van deze stad, u leert over Apartheid. Anderzijds is er in Pretoria de geschiedenis van de eerste blanken, het Voortrekkermonument en de prachtige architectuur van de Uniegebouwen. De Soutpansbergen zijn stammen, natuur en kennismaken met de cultuur van de Venda. Na de Panoramaroute is het Krugerpark een ander hoogtepunt met van wild, de Groot Vijf en na bezoek aan het kleine koninkrijk Swaziland is er nog een open-jeep safari in Hluhlulwe-Umfolozi, het wildpark bekend voor de redding van de witte neushoorn maar hier kan je ook de Big Five observeren.
Kwa-Zulu Natal is het land van de Zulu-stam en u maakt kennis met hun gewoontes waarna er een boottocht is in San Lucia vooraleer we arriveren in het bruisende Durban. Deze reis wordt beeindigd in de majestueuze Drakensbergen, Unesco Wereld Erfenisgebied.

Alle groepen worden begeleid door een professionele gids, de accommodatie is met zorg gekozen in funktie van de ligging en het gegeven comfort. De alleenstaande reizigers die kiezen voor een vakantie SINGLETON, logeren in een dubbel kamer voor enkel gebruik ZONDER single-bijslag!  DIVI DIVI tours wil hen die alleen reizen niet straffen.

DIVI DIVI tours en ons enthousiast team van medewerkers houden eraan u een zo persoonlijk mogelijke service aan te bieden met net dat “ietsie” extra aandacht wat elkeen onder ons geniet. We zien ernaar uit u te mogen begroeten in Suid Afrika.

ZUID AFRIKA : SINGLETON NOORD 2016

dag 1

VERTREK naar Zuid-Afrika

vanuit Brussel met lijnvlucht naar Johannesburg waar u de volgende dag arriveert
overnachting in vliegtuig

dag 2
& 3

Johannesburg & SOuth WEstern TOwnship & Cullinan
op de O.R.Tambo Internationale luchthaven wordt u verwelkomt door de reisleiding van DIVI DIVI tours.  By de toonbank kan u Euro’s omwisselen voor Rand of bij de kitsbank geld opvragen met uw kaart. Vanochtend maken we een tour doorheen de binnenstad van Johannesburg met een stop op de meest belangrijke en interessante punten. Hierna rijden we naar Soweto waar de swarte gids zich bij ons voegt. Zij brengt ons naar de drukste plaats in Soweto, waar honderden taxi’s zenuwachtig klanten ronselen voor een groepsrit. Met onmiskenbare trots laat ze haar volk zien, het arme Soweto maar ook het “Beverly Hills” van Soweto, een groot contrast. Laat u verrassen. Het hotel ligt in een van de voorsteden van Johannesburg. U geniet een drankje terwijl de kamers worden toegewezen.


 

 


De tweede dag van uw verblijf bezoeken we even buiten Pretoria het Voortrekkermonument en 
maken een rit door de stad met een stop bij Kerkplein en stap naar de Uniegebouwen. Hierna rijden naar het “platteland” van Pretoria, Cullinan. In Cullinan is de Premier Mijn waar de grootste diamanten ter wereld zijn gevonden die nu schitteren in de kroonjuwelen van Engeland. Na de kennismaking met “a girl’s best friend”, arriveren we terug in ons hotel waar u kan ontspannen.
overnachting in Johannesburg -  avondeten, bed & ontbyt

 

 

dag 4

Soutpansberg area – Limpopo

u verlaat de “hustle & bustle” van de stad en arriveert in de vroege namiddag in de Soutpansbergen.
Dit gebied is traditioneel bewoond door de Venda-stam. “Mashovhela”, gelegen in het Morning Sun natuurreservaat en waar u twee nachten logeert, is de tweede meest heilige plaats in de Vendacultuur.  De naam wil ook zeggen “plaats waar u de drums kan horen” en een van de aktiviteiten die u beslist zal genieten,  is leren hoe om dit instrument te bespelen.Vandaag is er een “sononder” open-jeep rit om optimaal te genieten van de zonsondergang boven de bergen. Zij die belangstelling hebben in sterrenkijken, kunnen dit ook bespreken (optioneel). De omgeving is ideaal voor sterrenkijken en een gespecialiseerde astronoom zal u alle informatie geven. 
overnachting in Louis Trichard -  avondeten, bed & ontbyt

 

 

dag 5

Krugerpark

we rijden doorheen Vendaland en het Krugerpark binnen door Punda Maria-hek.  
Met ons eigen voertuig is er wildsafari. Het noordelijk deel van dit wildreservaat heeft een grote varieteit van wild en ook olifant maakt graag z’n opwachting.
overnachting in Sefapane lodge, Phalaborwa   -  avondeten, bed & ontbyt

 

 

dag 6

Graskop & Panoramaroute, Mpumalanga

na een lekker ontbijt rijden we vandaag de Panoramaroute rijden naar het stadje Graskop. We bezoeken de Blyderivierscanyon, de op twee na grootste canyon ter wereld en samen met de Drie Rondawels en de spoelgaten van Bourcke’s Luck deel van het Blyderivierspoort natuurreservaat. Maar de eerste prijs gaat naar God’s Window! Er is ook een stop aan een van de vele watervallen in de omgeving. Ook Pilgrim’s Rest staat op ons programma. Maak een keer de klim naar het kerkhof.  Daar zijn een paar interessante verhalen.
overnachting in Graskop   -   avondeten, bed & ontbyt

 

 

dag 7

Krugerpark

na een vroeg ontbijt rijden we het Krugerpark binnen voor wildobservatie.  De 4x4 open jeep met Ranger staat en wacht op u.  Geniet deze vijf uur lange safari. Dit immense wildreservaat is altijd boeiend, vele vogels, veel wild en ook “die Groot Vijf”, zorg dus voor voldoende foto- en filmmateriaal. We verlaten de Kruger Wildtuin via het zuidelijke hek en overnachten bij Malelane.
overnachting in Malelane   -   avondeten, bed & ontbyt

dag 8
& 9

Swaziland  -  Mkuze wildreservaat

op weg naar het onafhankelijke koninkrijk Swaziland.  Grensformaliteiten. De bus brengt ons naar de andere kant van het land, na een boeiende tocht langs hutten met kleurrijke wasdraden en wuivende kindjes, een enorme markt. Opvallend voor autorijdende Westerlingen is het grote aantal mensen dat te voet langs de weg loopt, “in the middle of nowhere”, naar het werk, waarschijnlijk, of naar school. En dan zijn we terug in de Republiek waar we twee nachten logeren in een rustige lodge. De volgende ochtend vroeg opstaan en na het ontbijt vertrek met de ranger in de 4x4 open jeep naar het inkomhek van Mkuze wildreservaat om te genieten van de wildsafari in een totaal verschillende omgeving van het Krugerpark en met prachtige vergezichten en fotogeniek wild. Als je de “Big Five” nu nog niet allemaal hebt gezien, zal je ooit nog eens moeten terugkomen ..... ! Lunch vandaag is een “vingerete”, een piekniek, die zal klaar staan bij het hek.
overnachting in Mkuze - avondeten, bed & ontbyt

 

 

dag 10
& 11

Isimangaliso Wetland park & Ballito

vanochtend maakt u kennis met de Zulu-cultuur bij DumaZulu, het culturele dorp en geniet ook zang en dans, zeer indrukwekkend. Dan wacht de boot voor een tocht op een der kanalen in het Isimangaliso Wetland park waar u vele watervogels alsook “seekoei” (= nijlpaard) en crocodil kan observeren. In de namiddag arriveren we in het kleine stranddorp, Ballito, noord van Durban, waar we twee nachten doorbrengen en genieten van zon, zee en strand. We maken een wandeling in het historische centrum van Durban en bezoeken het Moses Mabhida voetbalstadion. Hier kan je naar wens een rit maken met de Sky Car (optioneel) en genieten van het uitzicht.
overnachting in Ballito  -  bed & ontbyt

 

 

dag 12
& 13

Drakensbergen

de reis naar de Drakensbergen, de hoogste bergenreeks in het land, is een van de hoogtepunten van deze reis. Van zacht glooiend naar grillige toppen met sneeuw, vreemde rotsformaties en wijde vlaktes. Ook hier is fotograferen troef. Bij Howick maken we een stop bij het laatste “Madiba” standbeeld, een zeer unieke sculptuur en ode aan oud-President Nelson Mandela. Na een stop bij Thokodiza, met in de verte Champagne Castle, rijden we richting Winterton en verder via Bergville naar Klein Zwitserland. Links is het Royal Natal National Park door Unesco uitgeroepen tot Wereld Erfenisgebied. In deze omgeving zijn verschillende wandelingen te maken, zeer veel vogels te observeren en talle Boesmantekeningen te zien.
overnachting in Noord Drakensbergen  -  lunch, avondeten, bed & ontbyt

 

 

dag 14

dag van vertrek

afgestemt op uw vluchtschema, rijden we via Harrismith naar O.R. Tambo Internationale luchthaven in Johannesburg en wordt u netjes en op tijd afgeleverd zodat ook dit laatste deel van de reis zonder stress verloopt.   Het vliegtuig neemt u terug naar Europa.

 “Mooi bly, veilig vlieg”

 

 

dag 15

Aankomst  “by die huis”

Afreis   15 dagen begeleide rondreis
SINGLETON NOORD   (Gauteng, Mpumalanga, KwaZulu Natal)
SN160430   &  SN160817    E  2  2 9 0,00

Ten einde een zo persoonlijk mogelijke service te kunnen aanbieden, zijn onze begeleide SINGLETON NOORD-afreizen beperkt tot een minimum aantal deelnemers van 05 personen en een maximum van 11 personen.

Jong en oud, er is geen enkele conditie vereist om aan deze reis deel te nemen.   IEDEREEN is van harte WELKOM op een van onderstaande afreizen naar Zuid-Afrika. De afreisdate zijn zorgvuldig gekozen. Zowel voorjaar als najaar zijn geschikte periodes om Zuid-Afrika te bezoeken.                      

 

Referentie        vertrek                                aankomst

 

SN160430        Vrijdag   29 April 2016             Vrijdag   13 Mei 2016

 

SN160817        Dinsdag   16 Augustus 2016         Dinsdag   30 Augustus 2016