coconutgoed

St PETERSBURG, gratis E-visa, Gegarandeerde vertrekken

Het venster op het westen

Sint-Petersburg, dat voor 1991 nog Leningrad heette, is ongetwijfeld de meest Europese stad van Rusland. Sint-Petersburg is in de eerste plaats natuurlijk de stad van Peter de Grote. 

Tot de mooiste monumenten van Sint-Petersburg behoren de Hermitage, de Sint-Izaäkskathedraal, Alexander Nevski-klooster, de Kerk van de Verlosser op het Bloed, het Zomerpaleis en nog veel meer. Dwars door de stad loopt de meest beroemde straat van Rusland, de vier kilometer lange Nevski Prospekt, die je langs weerszijden overdondert met zijn prachtige bouwwerken.

In deze stad kun je je letterlijk laten onderdompelen in de cultuur. Er zijn tientallen boeiende musea, zoals het overal ter wereld gekende Hermitage of het Russisch Museum. Maar Sint-Petersburg heeft nog een betere reputatie op het vlak van podiumkunsten. Het Russisch ballet werd hier uitgevonden en de stad heeft verschillende beroemde componisten voortgebracht, zoals Tsjaikovski. Niet alleen componisten trouwens, maar ook artiesten en schrijvers, zoals de onnavolgbare Dostojevski, wiens boeken zich bijna vaak in zijn geliefde stad afspelen.

Gevarieerde winkelen langs lange lanen
De vijf kilometer lange hoofdstraat Nevski Prospekt is bijna kaarsrecht.
Niet alleen is het leuk om er te winkelen bij internationale ketens en Russische boetieks.
Langs deze laan namelijk toegang tot prachtige kerken van verschillende gezindten.
De Russisch-orthodoxe Kazankathedraal is de meest noemenswaardige.


Meer in voor modern vermaak? St. Petersburg kent een levendige uitgaansscene.
Alle clubs van naam zitten rond het centrum