LOGO COCONUT KLEIN

7 daagse trip in Suriname

Deze 7 daagse tour voert u met 4wd auto/bus door het ongerept Amazone regenwoud naar het inheemse dorp Apoera

7 daagse Apoera - Blanche Marie – Avanavero - Rale

DAG 1

Wij vertrekken om 8:00u vanuit Paramaribo en rijden richting Zanderij. Onderweg maken wij verschillende foto stops en worden er broodjes en drank genuttigd. Tijdens de reis komen we een aantal Inheemse dorpen tegen. Ook bestaat de kans dat u verschillende dieren ziet zoals: apen, luiaards, herten, schildpadden, varanen en verschillende vogelsoorten.

Halverwege de route komen we aan in Witagron (Marrondorp), alwaar wij ook zullen lunchen. Na deze stop beginnen we aan het tweede traject dat ons voert naar het inheemse dorp Apoera alwaar we zullen overnachten

 

 

DAG 2

Na het ontbijt maken we een sightseeing op Apoera om vervolgens door te reizen naar Blanche Marie. Het laatste stuk van dit traject wordt lopend via een bospad afgelegd. Onderweg hoort u leuke en interessante wetenswaardigheden over de biodiversiteit in dit gebied terwijl we snelle stroomversnellingen van de rivier passeren. Waar mogelijk kan je heerlijk onder de watervallen staan of zitten en het krachtige water dat naar beneden dendert over je heen laten komen. Een unieke ervaring! Of laat je heerlijk masseren in de natuurlijke jacuzzi’s die uitnodigen tot relaxen en krachtige massages. We lunchen in picknick stijl. Daarna is er nog volop gelegenheid om weer lekker te poedelen. In de namiddag vertrekken we naar Avanavero waar we overnachten. 

DAG 3

Na het ontbijt staat vandaag op het programma om de schitterende watervallen en de oeroude rotstekeningen uit de Inheemse tijdperk te bezoeken. De middag kunnen wij besteden door te zwemmen of vissen. Na het avondeten gezellig samen zijn

DAG 4

Na het ontbijt vertrekken wij richting Witagron. Op Witagron stappen we in de boot voor de +/- 3 uur durende vaartocht, dwars door de jungle naar Raleighvallen.

Bij aankomst maakt u kennis met de beheerder en vind de indeling van de accommodatie plaats. In de middag wordt er een verkenningstocht gemaakt rondom het eiland. Indien gewenst, nemen we een duikje in de rivier.

DAG 5

Na het ontbijt maken wij ons klaar voor een actieve wandeltocht naar de Voltzberg. Deze tocht is zeer boeiend en indrukwekkend. Men kan er veel dieren tegen komen, zoals apen, vogels, wilde zwijnen enz. Hoogtepunt op deze dag is uiteraard de klim naar de top (240 m ) waar u van een prachtig uitzicht over het tropisch regenwoud kunt genieten. Bij terugkeer maken wij nog een tussen stop bij de Anjoemara vallen om af te koelen. Na het avondeten is er gezellig samenzijn. 

DAG 6

Na het ontbijt vertrekken wij met de boot naar Lolopasi van waaruit wij een educatieve boswandeling maken naar de adembenemende Moedervallen. In de middag bezoeken wij het vliegveld en u kunt ook diverse vogels spotten. Na het avond eten gezellig samen zijn en op verzoek een culturele show met zang en dans van de plaatselijke Raleighboys.

DAG 7

Omstreeks 10.00 uur vertrekken wij met de boot naar Witagron van waaruit wij met de bus terug rijden naar Paramaribo.

Prijs: € 650, - p/p.

Incl. : Transport, gids, alle maaltijden, accommodatie, drank, snacks & fruit. 

witagron
suriname paramaribo marktkraam