Belgrado

Belgrado en Omgeving CITY TRIP

Belgrado wel wat meer te bieden dan enkel drank en eten voor een prikje. Kijk even mee!

Vanop de Brankov brug over de Sava rivier krijg je een mooi uitzicht van het voor toeristen misschien wel meest interessante deel van Belgrado. Je hebt er het fort Kalemegdan, wat het belangrijkste symbool is van de stad. Het park rondom het fort geeft je een mooi uitzicht over de Donau (waar de Sava in uitmondt).

  • Stepenice (Velike Stepenice 1), vanaf hier heb je een mooi panorama over de Sava rivier. De strafste Long Island Ice Tea ter wereld vind je ongetwijfeld hier.
  • Gunners Pub (Brace Jugovica 2a), leuk café in het hart van de stad. Selectie van Belgische bieren. € 2 voor een halve liter Grimbergen van ‘t vat is een (lekker) koopje!

Aan de Sava rivier vind je ook Beton Hala, een gerestaureerd havendok waar een aantal van de beste en gezelligste restaurants van Belgrado te vinden zijn. Je kan er heerlijk tafelen of gewoon iets drinken op één van de terrassen aan het water. Wij dronken enkele frisse Somerby’s en Mojito’s bij Sofa en Cantina de Frida.

 

In de stad die meer dan eens verwoest werd in het verleden en vaak volledig met de grond werd gelijk gemaakt vind je verschillende bouwstijlen terug. Van neobarok, classicisme en de typische Balkanstijl tot de socialistische genummerde appartementsblokken van na de oorlog in Novi Beograd (Nieuw Belgrado).

 

Algemene informatie

 

Velen kennen wel de geschiedenis van de Balkanstad Belgrado. De stad was een grote metropool in het oude Joegoslavië. Echter na het wegvallen van het communisme ontstonder er diverse burgeroorlogen waarin Servië een grote rol heeft gespeeld. Jaren na de laatste NAVO aanvallen is de rust weer volledig weergekeerd en zijn toeristen weer zeer welkom. 

beschikbaar

niet beschikbaar

 

Facilities

PRIJZEN PER KAMER/NACHT: VANAF €