BOEKAREST

Boekarest promos September tot December

❖ De prijs per persoon is gebaseerd op een dubbele kamer.
❖ Inbegrepen : vlucht h/t Brussel – Boekarest met Blue Air ,overnachting plaats en ontbijt , transfers h/t luchthaven – hotel, BTW.
❖ Niet inbegrepen : bagages in wacht ,maaltijden tijdens de vlucht , persoonlijke uitgaven , tips, verzekeringen .
❖ De aanbieding is geldig tot 31 December en is afhankelijk van de beschikbaarheid .

Algemene informatie

 

Boekarest (RoemeensBucurești) is de hoofdstad en het industriële en commerciële centrum van Roemenië. De stad ligt in het zuidoosten van het land, aan de rivier de Dâmbovița. Volgens de officiële volkstelling van 2011, heeft Boekarest een populatie van 1.677.985 inwoners.[1] De metropool telt 2,6 miljoen inwoners. Boekarest is de grootste stad van het land en de tiende stad van de Europese Unie.

Voor Europese begrippen is Boekarest geen oude stad: de eerste vermelding dateert uit 1459. Sindsdien ontwikkelde Boekarest zich snel en in 1862 werd ze de hoofdstad van het verenigde Roemenië. Tegenwoordig is ze de thuisplaats van de Roemeense media, cultuur en kunst. In de eclectische architectuur van de stad zijn historiserende, modernistische, communistische en postmoderne stijlen vertegenwoordigd. Sinds de jaren 90 kent Boekarest een economische en culturele bloei.

Economisch gezien is Boekarest de meest bloeiende stad van Roemenië en is het een van de belangrijkste industriële centra en verkeersknooppunten van Oost-Europa. Als meest ontwikkelde stad in Roemenië heeft Boekarest ook een groot aantal educatieve faciliteiten.

De officiële naam van de stad is Municipiul București (Gemeente Boekarest), en zit op hetzelfde administratieve niveau als de Roemeense districten. De Gemeente Boekarest is onderverdeeld in zes sectoren.

 

 

 

beschikbaar

niet beschikbaar

 

Facilities

PRIJZEN PER KAMER/NACHT: VANAF €