SERVIE - BELGRADO

ONTDEK SERVIE 9 dagen/8 nachten

Servië
Balkan mix van pitoreske dorpjes, mooie kloosters en nightlife
Na een roerig verleden is Servië uitgegroeid tot een mooi rondreis land in het hart van de Balkan. 
Servië biedt veel cultuurhistorie en natuurschoon. Van steden als Belgrado tot mooie berggebieden 
en de Pannonische laaglanden. De vriendelijke inwoners en goede keuken maken je reis compleet

Algemene informatie

 

Servië ligt in het Zuidoosten van Europa en heeft een oppervlak van 77.475 km2. Het land heeft nog geen 7,5 miljoen inwoners en daarmee is het dunbevolkt. De hoofdstad van Servië is Belgrado, wat in het midden van het land te vinden is. Een groot deel van de bevolking van Servië woont in Belgrado, meer dan 1 miljoen. Dit is een van de dichtstbevolkte steden, want in de rest van het land heb je zeeën van ruimte. Er wonen namelijk slechts 115 mensen op 1 km2. Servië wordt omringd door 8 landen: Hongarije, Roemenië, Bulgarije, Macedonië, Albanië, Bosnië-Herzegovina, Montenegro en Kroatië.

Een groot deel van Servië ligt op pannonische vlakte, een stuk land wat vroeger zee is geweest. Doordat Servië omringd wordt door 8 buurlanden heeft het geen kustlijn. De Donau is een van de belangrijkste rivieren van Servië. Deze rivier stroomt 588 km Servië heen, van de 2850 km. Er monden diverse rivieren uit in de Donau zoals Sava, Timiş en Tisa die allemaal bevaarbaar zijn. Aan de Donau ligt de grote stad Belgrado, de berg Fruŝka Gora en het kloofdal de IJzeren Poort.

Servië is weer onderverdeeld in 3 regio's. In het noorden ligt Vojvodina, in het zuiden ligt Kosovo en in het midden ligt Centraal-Servië. Kosovo wordt ook wel gezien als een afhankelijk deel. Vroeger hoorde Servië nog bij Montenegro en Kosovo, maar later zijn deze 3 landen uit elkaar gegaan. Wanneer zij nog bij elkaar hadden gehoord, had Servië een inwonersaantal van bijna 10 miljoen gehad.

beschikbaar

niet beschikbaar

 

Facilities

PRIJZEN PER KAMER/NACHT: VANAF €