LOGO COCONUT KLEIN

Rondreis SERVIE met prive gids

In afstand ligt de Servische republiek dichter bij ons dan pakweg Zuid-Spanje of Griekenland, maar in de geesten van de meeste reizigers is de afstand nog veel groter.
Als kruispunt op de Balkan, heeft Servië doorheen de geschiedenis een beschaving voortgebracht die het resultaat is van drie grote Europese culturen: de Latijnse, de Slavische en de Ottomaanse. 
22 verschillende nationaliteiten en negen godsdiensten creëerden een land met een enorme rijke folklore, architectuur, kunst en gastronomie. 
Opvolger van het vroegere Joegoslavië, heeft het kleine Servië, in grootte vergelijkbaar met Portugal of Oostenrijk, een verscheiden natuur, en strekt het land zich uit van de vruchtbare Pannonische vlakte van de Vojdovina, via de bijna 300 km lange Donau-vallei tot de bergmassieven van het zuiden. 
Van zijn rijke en lange geschiedenis getuigen de prehistorische vindplaatsen, goed bewaarde Romeinse tempels en steden, middeleeuwse Servische en Ottomaanse burchten, kerken en moskeeën, de vele machtige, rijk gedecoreerde orthodoxe kloosters, tot op heden dragers en bewaarders van de Servische cultuur en de Habsburgse fin de siècle-architectuur in de steden. 

Langzamerhand keert het land, na gedurende een lange periode geïsoleerd geweest, terug in de schoot van de Europese naties en het hoopt binnen afzienbare tijd lid te worden van de Europese Unie. 
Hoog tijd dus om de omweg te maken !