LOGO COCONUT KLEIN

SEVILLA

Sevilla: Spaanse sprookjesstad

Tijdens een citytrip in Sevilla waan je je in een Spaans sprookje. De hoofdstad van Andalusië verbergt kronkelstraatjes vol kleurrijke huizen, prachtige paleizen, mooie pleinen met charmante kerkjes en talloze tapasbars. Het lijkt wel of de tijd hier heeft stilgestaan! Met TUI verblijf je in Sevilla's levendige wijken Santa Cruz of Macarena. Kies je voor Santa Cruz, dan logeer je vlak bij de kathedraal van Sevilla en de in het oog springende toren La Giralda. In de verschillende bouwstijlen van deze gotische kathedraal zie je de roerige geschiedenis van Sevilla duidelijk terug. Zo is het Patio de los Naranjos een overblijfsel van de moskee die hier ooit stond: een sereen hofje begroeid met sinaasappelbomen.

Als een Spaanse vorst in Real Alcázar

Geef je citytrip in Sevilla een koninklijk tintje met een bezoek aan een van de vele paleizen. Bovenaan het lijstje van iedere citytripper staat het Real Alcázar. Logisch, want het is een schatkist in oorspronkelijke Mudéjarstijl. De architectuur van Real Alcázar kenmerkt zich door gedecoreerde bogen vol kleur en detail, aangevuld met schitterende tuinen. Je ervaart hier echt de weelde van Spaanse koningen. Een ander paleis dat de moeite waard is om te bezoeken tijdens een citytrip, is Casa de Pilatos. Dit geldt als hét voorbeeld van een Andalusisch paleis. Je kijkt er je ogen uit bij de 150 soorten siertegels in alle kleuren. En al wandelend door de tuinen geniet je van paarse bougainvilles en de geur van sinaasappelbloesem.

Siësta op het Plaza de España

In heel Sevilla kom je een unieke combinatie van mooie architectuur met weelderig groen tegen en dat is op Plaza de España niet anders. Dit plein ligt net buiten het stadscentrum, maar is desondanks toch een van de populairste bezienswaardigheden tijdens een citytrip Sevilla. In 1929 werd Plaza de España samen met het omliggende Parque de María Luisa ontworpen voor de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling. Rondom het halfronde plein tref je 48 bankjes die volledig betegeld zijn met Andalusische 'azulejos' (siertegels). Elk bankje verbeeldt een andere Spaanse provincie. Het is de ideale plek om van het zonnetje te genieten, terwijl de fontein voor je neus klatert en er af en toe roeibootjes voorbijvaren in de gracht op het plein.